Stand de citit pentru toate vârstele

52

Echipa TSD Timișoara a organizat sâmbătă 26 noiembrie 2022, o acțiune de încurajare a cititului în orașul de pe Bega.
De luna educației, tinerii au împărțit cărți și zâmbete în centrul orașului. Astfel încurajează cititul la toate vârstele, dovadă fiind faptul că cel mai tânăr cititor, care a trecut pe la stand, avea numai câteva luni, iar cel mai experimentat cititor avea 78 de ani.


Senatorul Sebastian Raducanu și consilierul județean Alexandru Iovescu s-au alăturat inițiativei de încurajare a cititului.

„Un procent de 68,5% dintre români nu au citit nici o carte în ultimul an. Autorul Bertrand Russell recomandă cititul încă de la vârste fragede pentru ca tânărul cititor să-și dezvolte imaginația și percepția asupra lumii. Dezvoltarea societății ține în principal de dezvoltarea fiecăruia dintre noi, iar un factor important în acest demers sunt cărțile.”
spune Răzvan Barta, președinte TSD Timișoara.

„A fost un eveniment care m-a surprins plăcut. Mă bucură faptul că am văzut persoane de toate vârstele care ne-au susținut demersul și și-au rupt câteva minute pentru a sărbătorii cu noi luna educației. Îndemnăm oamenii de toate vârstele să nu renunțe la citit pentru că „Cititul e pentru minte, ceea ce e sportul pentru corp.“. Vom face acțiuni pe termen lung pe tema educației, acțiuni de la care cu toții avem de învățat câte ceva. ”
opinează Viorel Turi, vicepreședinte TSD Timișoara.