Stadionul și sala de sport sunt în continuare mingea pasată între putere și opoziție – video

160

De destul de multă vreme la noi în județ se tot vorbește, chiar foarte mult, dar fără rezultate vizible despre infrastructura sportivă a orașului. Se promit stadioane noi, moderne, frumoase, trainice.

De asemenea nu lipsesc oferte care de care mai tentante de diverse săli de sport, fie simple, fie multifuncționale – de tip sală polivalentă – ce ar putea primi și manifestări de altă factură, cum ar fi cele culturale sau chiar expoziționale. În afara acestora, cu ani în urmă se făcea mare caz de bazinele de natație cum nici cei mai optimiști nu pot visa. Ar fi trebuit să avem până acum un mare bazin cu standarde olimpice și încă câteva de dimensiuni semi olimpice, în principalele cartiere ale orașului. Cine mai ține minte acestă ofertă? A trecut ca un fum.
Pentru sala de sport polivalentă au fost mai multe oferte de teren din care două au cam rămas pentru o eventuală realizare a proiectului. Primăria a oferit un teren în proximitatea stadionului „Dan Păltinișanu” și a insistat că numai acolo se poate face obiectivul. Consiliul Județean a oferit un teren mai generos și lipsit de sarcini la exteriorul orașului (dar în apropiere de limita lui) la ieșirea către Giroc. Cu acest amplasament nu este deloc de acord municipalitatea.
Pentru a tranșa cumva acestă tevatură, ce nu duce la nimic, recent a avut loc o dezbatere cu tema infrastructura sportivă a orașului.

Călin Dobra declară că este imposibil de stabilit un dialog cu primarul care, în opinia sa, ar trăi într-o lume paralelă ce nu are legătură cu nimic din lumea reală. Dacă ar fi fost un bun manager ar fi trebuit să termine sala ce trenează de circa șapte ani și nu se poate întrevede un final fericit în perioada următoare.
Tot în argumentația sa, președintele Dobra se întreabă cum poate Primăria să se angajeze că va realiza o sală de sport când două mari găuri negre cum sunt Coltermul și Societatea de transport în comun toacă fonduri enorme fără nici o șansă de stopare a aceastui fenomen. Nici măcar clubul sportiv al municipalității nu stă prea bine. Sportivii sunt neplătiți din lunile noiembrie sau decembrie și joacă din inerție nicidecum din elan sportiv.
Pentru a debloca situația neplăcută creată, Călin Dobra face un apel pentru a se ajunge la un dialog real cu toți cei ce pot ajuta la realizarea sălii de sport. Dar acest dialog trebuie să fie realizat doar în interesul cetățenilor județului nu după modelul liberal unde toată lumea aplaudă doar o opinie ce nu are argumente serioase. Ar trebui lăsate deoparte orgoliile politicianiste găunoase și conlucrat.
Alte partide au înțeles aceste cerințe și au promis tot sprijinul doar limeralii nu vor să colaboreze. În opinia liderului PSD nici nu se poate cere mai mult de la unii care au ca doctrină politică „lovitul cu parul” așa cum le cerea recent președintele lor național. Social democrații nu se sperie de astfel de amenințări că doar au mai primit pe plan local cu doi ani în urmă ceva asemănător când erau să fie ținta unora ce voiau să reglementeze disputele de idei cu „aruncatul cu pietre”.
În cel mai scurt timp va veni și răspunsul definitiv de la Compania Națională de Investiții privid finațarea proiectului acestei mult disputate săli de sport.
Cât despre stadion opinia președintelului Dobra este clară. Acesta mai devreme sau mai târziu tot trebuie demolat. Dar pentru a liniști atât spectatorii dar și sportivii până nu sunt perspective calre și banii necesari nu se dărâmă încă nimic. Se vor autoriza competițiile în continuare dar cu limitare la folosirea tribunelor sigure. Peluza sud și o parte din tribuna a doua rămân închise pentru a se evita accidentele. Oricum nu este o înghesuială prea mare de public la meciuri. Cele câteva sute de chibiți au loc suficient în zonele mai sigure din tribune.

LĂSAȚI UN MESAJ