27.9 C
Timișoara
marți 16 iulie 2024

„Stă în puterea noastră să descurajăm ura”, campania socială împotriva discriminării, căreia i s-a alăturat un cunoscut și îndrăgit sociolog

Inspectoratul General al Poliției Române a desfășură o campanie de prevenire, dar și de conștientizare cu privire la mesajele rasiste la adresa minorităților, dar și a romilor, apărute în spațiul public. Campania are ca scop prevenirea și combaterea discriminării, a infracțiunilor motivate de ură, cu scopul promovării unei culturi a toleranței, în țara noastră.

„STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!” este sloganul noii campanii desfășurate polițiști. Acesteia i s-a alăturat și sociologul Gelu Duminică, care a spus câteva cuvinte pe subiectul discriminării în societate.

„Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate. Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare”, transmite IPJ Timiș.

Proiectul este finanțat prin granturile europene, 2014 – 2021. Proiectul a costat 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :