Sprijin reciproc Timiș – Caraș-Severin pentru dezvoltarea infrastructurii

174

Județul Caraș-Severin a fost ferit mult timp de investiții majore în infrastructură. Politicienii nu s-au uitat prea mult la județul de munte din Banat, așa că acum pe aici nu trece nicio autostrada sau vreun drum expres, iar legăturile cu șoselele rapide existente nu există.

Situația s-ar putea schimba cu puțin spijin de la Consiliul Județean Timiș, care e dispus să asfalteze un drum de munte pentru a crea acces atât spre județul Caraș-Severin cât și la autostrada Lugoj – Deva.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a aprobat proiectul de modernizare a DJ 684 Ruschiţa – Voislova tronson de aproape 37 de kilometri. La rândul lor, autoritățile din Timiș vor asfalta legătura dintre DN68A până la limita cu județul vecin, pe ruta Coşava-Tomeşti-Luncanii de Sus, Voislova. Astfel, cărășenii vor putea traversa munții și apoi vor putea urca pe autostradă, la noul de la Margina.

Investiția se ridică la aproape 100 de milioane de lei. După semnarea parteneriatului între cele două administrații, proiectul va fi depus la ADR Vest pentru obținerea de fonduri europene.

Consiliul Județean Timiș a aprobat și el, în ultimul plen, proiectul pentru asfaltarea drumului în Timiș. Modernizarea acestui tronson se ridică la 10 milioane de euro. CJT va cere finanțarea europeană pentu a realiza proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ