SportVest a pornit cu mari ambiții sub egida CCIAT FOTO-VIDEO

38

Deși Timișoara are o foarte veche tradiție în mișcarea sportivă iată că tot exista o lipsă în acest domeniu. La noi în oraș a exista fotbal cu mult peste un secol în urmă. Iar celebra asociație de „luntrișoare” a pus bazele canotajului modern. Dar până acum nu a existat o expoziție dedicată exclusiv sportului. Prin eforturile susținute de conducerea Cameri de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș iată că avem și o astfel de manifestare.

Vineri la amează centrul expozițional de pe bulevardul Eroilor de la Tisa a fost gazda primei ediții numită sugestiv SportVest. S-a adunat aici comerciații de materiale sportive, mingi, tricouri, medalii, cupe fileuri și câte și mai câte. Totul dedicat mișcării și vieții cât mai sănătoase în aer liber. Oricine este binevenit de la prichindei de o șchioapă până la bunici ce au fost campioni cu o jumate de secol în urmă. Iar cine nu a fost campion poate începe acum pregătirea/

Doamna Florica Chiriță a deschis seria de declarații după ce a fost „demascată” ca fostă sportivă de top înainte de a deveni om de afaceri și specialist în relații comerciale.
”Avem un respect deosebit față de expozanții care au avut curajul să vină astăzi aici la prima ediție a unei expoziții. Îmi doresc ca în anii viitori să facem mult mai mare această expoziție. O premieră este faptul că organizam prima ediție de sport, doi, avem premieră pentru că niciodată în 31 de ani niciun membru al colegiului de conducere nu a organizat și nu a fost inițiatorul unei astfel de expoziții, iată astăzi domnul vicepreședinte Lucian Galoși a fost inițiatorul acestei expoziții”, spune Florica Chiriță, președinte CCIAT.

Ideea unei astfel de expoziții era mai veche dar nu s-a putut până acum din motive independente de voința organizatorilor. Dar cel mai important imbold a venit de la nevoia unor pantofi de de sport mai performanți ce nu se găseau niciunde pe la noi. după cum explică vicepreședintele CCIAT Lucian Galoși.

„Ideea a pornit de la o nevoie… Aveam nevoie de încălțări și nu am găsit în Timișoara… Și atunci mi-am dat seama că avem o gaură în zona de articole sportive în Timișoara. De aici lucrurile au început să se rostogolească, așa că mie mi-a venit ideea, dar peste 90 la sută din muncă se datorează colegelor mele care s-au implicat 100 la sută. Totodată să nu uitam că astazi este ziua mondială a ciclismului, deci este încă un motiv pentru a ne vedea aici și la anul pe 26-28 mai vom fi din nou aici la ediția a doua”, spune Lucian Galosi, vicepresedinte CCIAT care are deja agenda plină pentru anul viitor. Două din protagoniste se aflau chiar alături pe scenă: Stana Stoianov și Cristina Coroian dar din modestie nu au dorit să adauge nimic considerând că ce au făcut se vede la standuri.

Deși la evenimentul de inaugurare a fost de față și viceprimarul Cosmin Tabără acesta glumit că precis toată lumea va spune că vedeta zilei a fost Simona Amânar-Tabără însoțită de soț.

Multipla campionă a spus câteva cuvinte în care îndemna tineretul spre mișcare dar păstrând umorul (se pare că este o caracteristică a familiei Tabără) a cerut imperios viceprimarului o sală de sport pentru gimnastică bine dotată în pas cu cele mai noi aparate și echipamente.

”Vă felicit pentru această inițiativă. Mă bucur să fiu alături de colegii mei de la UVT, pentru că suntem o echipă și sperăm să facem lucruri frumoase. Colegii mei de la Liceul Sportiv, unde astăzi am avut crosul olimpic cu o zi frumoasă plină cu copii. Trebuie să aducem Timișoara acolo unde îi este locul, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului pentru că vorbim de sport și îmi doresc ca Timișoara să fie numărul 1 din nou. Sper că, de ce nu la anul, să avem și echipament de gimnastică pentru că îmi doresc să echipăm sala de gimnastica din Timișoara, începul e bun și sper să fie și mai bine la anul, și peste câțiva ani să fim și mai mulți de cât suntem acum”, a fost optimistă Simona Amânar.

Încă de la deschidere evenimentului, pe lângă participanții din sală, publicul au admirat o demonstrație de scrimă între două speranțe ale floretei care cu siguranță vor aduce în viitor multe medalii. Pe aceiași scenă o elegantă sportivă venită din Ucraina a arătat ce înseamnă grația în gimnastica artistică.

În zilele ce urmează urmează o seria întreagă de demonstrații sportive în sală și în exterior după un sprogram pe care deja l-am publicat în paginile noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ