24.1 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Sportiv lugojean, maltratat și batjocorit în timp ce se afla la lotul național

Un tânăr gimnast lugojean, medaliat la concursurile naționale, a fost victima unor umilințe greu de descris în timp ce se afla la lotul național la Reșița.

Dezvăluirile au fost făcute de cotidianul ProSport, care a aflat povestea și cine sunt agresorii. Jurnaliștii din Capitală susțin că sursele lor au declarat că sportivul lugojean ar fi fost legat de calorifer, tuns și dezbrăcat de către doi colegi de lot. Mai mult decât atât, adolescentul a fost pus să consume alcool, iar agresorii au scrumat pe el și au mimat un joc sexual. Jurnaliștii au solicitat utorităților informații despre incident, însă cazul a fost aproape mușamalizat. Conducerea CSS Lugoj nu a transmis deocamdată niciun punct de vedere referitor la acest incident. De asemenea, polițiștii nu au anunțat să fi început vreo anchetă referitoare la acest caz șocant.

Gimnastica românească se află din nou pe un butoi de pulbere după un episod monstruos înregistrat, de curând, în cantonamentul de la Reșița al lotului masculin de juniori. ProSport dezvăluie azi umilințele la care unul dintre componenții lotului național a fost supus de doi dintre colegi. Atât victima (15 ani), cât și agresorii sunt minori, motiv pentru care le vom indica doar inițialele numelor.

Z.K. a fost agresat de doi dintre colegii săi chiar în incinta complexului de la Reșița unde lotul național masculin se antrenează. Campionatul European bate la ușă, însă sursele ProSport au mărturisit că, într-una dintre zile, sportivii au scăpat de sub supravegherea coordonatorilor lotului și au organizat ad-hoc un party cu alcool și cu țigări. Doi dintre gimnaști, respectiv, F.B. și D.P., s-au transformat într-un mod inuman și l-au băgat la mijloc pe colegul lor, Z.K.

Gimnast de lot național, torturat de doi colegi în cantonamentul de la Reșița! L-au legat de calorifer, l-au tuns și l-au supus unor scene de neimaginat. Poziția FR de Gimnastică e halucinantă! Tatăl victimei șochează și el! ProSport cere autorităților să se autosesizeze

Sursele noastre susțin că, în prima fază, agresorii și-au imobilizat victima de un calorifer, după care a început calvarul pentru Z.K.. Gimnastul minor – de etnie maghiară (imediat vom explica și de ce este relevantă această informație!) – a fost tuns, după care ceilalți doi colegi l-au dezbrăcat, l-au forțat să consume alcool, au scrumat deasupra lui și au mimat un joc sexual cu victima. La un moment dat, așa-zisa distracție a degenerat și nimeni nu a intervenit. Au început să-i strige «Ungure» și să-l umilească”, au povestit sursele noastre în exclusivitate pentru ProSport.

În urma acestei umilințe, sportivul a părăsit cantonamentul a doua zi, fugind acasă, la Lugoj, și le-a povestit părinților chinul la care a fost supus.

Specialiști în Drept Penal consultați de ProSport arată că tortura la care a fost supus gimnastul minor ar prezenta elementele constitutive ale unor infracțiuni extrem de grave. Cel puțin patru: lipsirea de libertate în mod ilegal (victima a fost legată de mâini și ținută captivă într-o încăpere fără acordul ei), vătămarea corporală (gimnastul a fost tuns, provocându-i-se un prejudiciu estetic, așa cum se menționează în Codul Penal), perversiunea sexuală (reprezentată de orice acte nefireşti în legătură cu viaţa sexuală), dar poate intra în discuție și relele tratamente aplicate minorului (prin punerea în primejdie a dezvoltării morale a minorului).

Cu toate acestea, într-o complicitate halucinantă, atât tatăl minorului (nu cunoaștem dacă și mama a consimțit la „Omerta”), cât și reprezentanții Federației caută să mușamalizeze întregul episod. Ceea ce este strigător la cer. Un sportiv de perspectivă este torturat în cantonamentul lotului național și discriminat pe criterii etnice, dar singura preocupare a celor responsabili este, mai degrabă, de a îngropa totul sub tăcere.

Inițial, am luat legătura cu Răzvan Șelariu, coordonatorul lotului național masculin. I-am cerut un punct de vedere, dar a refuzat să ne ofere detalii. „Vă rog sa luați legătura cu federația”, ne-a redirecționat Șelariu.

FR de Gimnastică are pe ordinea zi subiectul respectiv

La Federația Română de Gimnastică s-a aflat despre acest incident, dar nu s-a dispus deocamdată nicio măsură, amându-se punerea în discuție a acestui subiect pentru „o ședință următoare” a Comitetului Executiv. Miercuri, 3 aprilie, subiectul acesta nu s-a aflat pe ordinea de zi!

„Vă asigur de întreaga transparență referitoare la punctul de vedere al FR Gimnastică la momentul la care acest subiect va fi în atenția CEx. Acum ne pregătim de Campionatele Europene”, a declarat pentru ProSport președinta forului, Carmencita Constantin, confirmând că a luat la cunoștință cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Reșița.

Pe de altă parte, ProSport a vorbit cu tatăl gimnastului, care s-a rezumat la răspunsuri ambigue. A confirmat tulburătorul incident din cantonamentul lotului național, dar s-a limitat să afirme că „Nu, n-am mers la Poliție. Deocamdată nu fac nimic. S-au rezolvat niște treburi. E totul ok cu FR de Gimnastică. Prea multe declarații nu vă pot da, nu mă trageți de limbă. Nu pot să discut niște chestii. Lucrurile astea le rezolvă altcineva”.

În condițiile în care victima este minoră (Z.K. are 15 ani), iar agresorii (F.B. și D.P.) de asemenea, ProSport solicită autorităților îndreptățite să se autosesizeze și să analizele ce s-a întâmplat în cantonamentul naționalei.

Atât Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (victima fiind domiliciliată în Lugoj), dar și DGASPC Caraș-Severin (faptele s-au săvârșit la Reșița) au responsabilitatea de a reprezenta interesele minorilor implicați. Nu doar interesul victimei, ci și al agresorilor minori, care ar necesita consiliere psihologică.

Gimnastul-victimă este multiplu medaliat la „naționale”

Sportivul care este victimă a acestui incident stupefiant are 15 ani și este legitimat la CSS Lugoj. El a luat bronz la sol la „Naționalele” din 2022 și bronz la cal cu mânere în 2023.

Este component al lotului național de juniori și se afla în lot pentru Campionatele Europene. Informații de ultimă oră însă ne vorbesc despre faptul că el ar fi fost eliminat din delegația pentru Europene în urma ședinței de miercuri a Comitetului Executiv de la FRG.

Ce s-a mai publicat până acum despre ororile din gimnastica românească?

Site-ul ProSport a dezvăluit în exclusivitate în 2022 un alt caz revoltător pentru România, pentru sportul românesc.

Gimnasta Amalia Puflea (15 ani), medaliată cu aur la FOTE şi campioană europeană de junioare, a povestit părinților că antrenorii lotului naţional de la Deva au jignit-o, au forţat-o să se antreneze accidentată şi chiar a că a primit o palmă din partea acestora.

Mama, Elena Onel din Bîrlad, n-a mai rezistat presiunii și a făcut public un scandal care încă zguduie sportul românesc.

Cazul a devenit unul național, a ajuns în atenția Ministerului Sportului și s-a făcut chiar o interpelare în Parlamentul României. Asta după ce ProSport a prezentat detalii uluitoare legate de cele întâmplate cu Amalia Puflea la Deva.

Sursa: https://www.prosport.ro/

Alte subiecte :

Alegerile locale, un coșmar pentru doi șoferi din Timiș

Două mașini s-au ciocnit în urma unui accident rutier neobișnuit. O ună de vot a căzut pe șosea din spatele unei dube. Acccidentul a...

Advertorial electoral | Achiziții suspecte la Primăria Fârdea, penal la penal trage?

O vorbă din bătrâni spune că „corb la corb nu-și scoate ochii” iar noi am putea completa cu penal la penal trage! Adică primărița...

Citește și :