Sport 21 – 100 de ani de istorie în alb-violet

25

Singurul festival în care sportul și cultura își dau mâna în Timișoara are loc anul acesta în nuanțe alb-violet! 2021 stă, în urbea de pe Bega, sub semnul a împlinirii a 100 de ani de la înființarea secției de fotbal a Politehnicii, astfel că evenimentele din această toamnă vor purta amprenta centenarului.

În colaborare cu Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria și cu Universitatea Politehnica vom marca un secol de fotbal în alb-violet cu o serie de evenimente culturale și sociale organizate atât în Timișoara, cât și în mai multe locații din județ menite să pună în… mișcare o comunitate întreagă.

Principalul eveniment va fi reprezentat de un concert unic ce va aduce cele mai cunoscute cântece ale galeriei poliste într-o colaborare inedită între Noi din Banat – singura trupă de rock constituită în jurul unui club de fotbal – orchestra Filarmonicii Banatul, care vor urca, împreună, pe o scenă amplasată pe stadionul “Știința”, aflat aproape de kilometrul zero al Timișoarei. Data concertului va fi anunțată în funcție de evoluția situației epidemiologice.

În plus, la fel ca la prima ediție, dezbaterile vor reprezenta un alt punct de referință al întregului eveniment. Ele se mută în platoul TVR Timișoara, acolo unde vom avea parte de o ediție specială a emisiunii “În prelungiri”, în care invitați marcanți vor vorbi despre cei 100 de ani de istorie ai clubului Politehnica.

Iar din studiourile de televiziune, „Poli vine în curtea școlii”!, prin intermediul mai multor activități menite să stârnească interesul elevilor pentru actualitatea și istoria clubului timișorean. Vor avea loc meciuri demonstrative cu echipa școlii la Dumbrăvița, Săcălâz, și Moșnița Nouă, ateliere de producție de steaguri și afișe, susținute de suporterii din cadrul Druckeria, precum și o expoziție foto itinerantă cu momente memorabile din istoria recentă a Politehnicii.

Alături de acestea, mai mulți jurnaliști sportivi vor realiza un catalog cu povești memorabile din istoria de un secol a clubului timișorean, care va fi disponibil (și) în format digital, pentru ca cele mai importante repere în alb și violet să fie la îndemâna suporterilor, indiferent colțul de pe mapamond în care se află.

Programul Sport 21 este inclus în Programul Cultural Timișoara 2023 și este organizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Prima ediție, din 2019, a adunat peste 9000 de persoane în jurul culturii sportului, prin activități sportive, dezbateri, proiecții de filme și lansări de carte.

LĂSAȚI UN MESAJ