Spitalul Judeţean Timişoara caută disperat infirmiere şi femei de serviciu. De ce fuge lumea de astfel de posturi

843
curatenie

„O femeie de serviciu nu doar se plimbă toată ziua cu mătura în mână, este mult de lucru, iar salariile sunt mici”. Acesta este punctul de vedere al medicului Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, după ce a observat că reuşeşte să găsească cu greu femei de serviciu şi infirmiere pentru unitatea medicală pe care o conduce.

Nu mai puţin de trei concursuri pentru ocuparea a peste o sută de posturi vacante de infirmiere şi îngrijitoare curăţenie au fost organizate în acest an, însă de fiecare dată nu s-a ocupat nici jumătate din necesar, pentru că nu s-au prezentat candidaţi suficienţi. Mai mult, chiar dacă se prezintă la concurs şi sunt angajate, după doar câteva zile de muncă în spital, printre bolnavi, o parte din infirmiere şi femeile de serviciu se decid să-şi dea demisia.

„Trei concursuri am organizat în acest an, la niciun concurs nu s-a ocupat nici 50% din necesarul de infirmiere şi de îngrijitoare curăţenie. Suntem pur şi simplu depăşiţi de această problemă pentru că ţinem enorm de mult la noţiuni legate de curăţenie. De aceea, pentru cea de-a patra oară în acest an încercăm că aducem acele persoane care doresc să se încadreze pe aceste posturi. Să sperăm că Ministerul Sănătăţii va înţelege necesitatea creşterii salariului în sistemul de sănătate, pentru că unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu doresc să se angajeze este legat de salariu. Orice carte de vizită a unei instituţii începe cu ordinea şi curăţenia”, a declarat, astăzi, Marius Craina.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, în acest moment ar mai fi nevoie de 55 de infirmiere şi de 23 de femei de serviciu, plus brancardieri şi liftieri. În prezent, o femeie de serviciu sau o infirmieră este plătită cu aproximativ 1.000 lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.