Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că a internat pacienți în saloane cu pereți scorojiți și mobilier ruginit

509

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a primit o amendă de 5.000 de lei, în urma controlului efectuat, luni, de Direcția de Sănătate Publică Timiș, după ce unitatea medicală a internat pacienți în condiții greu de imaginat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș, Dana Șpac, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a primit o amendă de 5.000 de lei pentru că a internat pacienți în saloane cu pereți scorojiți și mobilier ruginit.

De asemenea, inspectorii au sancționat și doi asistenți medicali, cu 1.600 de lei, iar Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara i-a fost interzis să mai facă internări în saloanele “cu probleme”.

“Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru condițiile din saloanele în care au fost pacienți internați. De asemenea, au mai fost amendați doi asistenți medicali: unul cu 1.000 de lei, pentru că a colectat deșeuri necorespunzător, iar altul cu 600 de lei, pentru că grupurile sanitare nu erau dotate cu materiale de igienă individuale pentru pacienți. Totodată, inspectorii au interzis alte internări în saloanele cu probleme. Rezultatele controlului vor fi trimise Ministerului Sănătății”, a afirmat Dana Șpac.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a transmis, luni, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că „își exprimă regretul pentru situația existentă”, dar că au fost nevoiți să facă internări „temporar” și în saloanele din Secția de Pneumologie care nu au fost reabilitate din cauza numărului mare de pacienți.

„Referitor la afirmațiile postate de o aparținătoare pe rețelele de socializare și preluate în presa locală și centrală, întreaga echipă a spitalului își exprimă regretul pentru situația existentă. Spitalul se află într-un proces amplu de reabilitare și reamenajare cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și se depun eforturi pentru ca toate saloanele să fie dotate conform noilor nome UE, iar pacienții să beneficieze de condiții de cazare optime. Atenția noastră este îndreptată asupra pacienților, iar actul medical este prioritar. Momentan, lucrările de reabilitare și reamenajare nu au fost finalizate în toate saloanele. Aducem aminte că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara este un spital de specialitate care, datorită specificului patologiei sale, are competența maximă și deservește toată zona de vest a țării, motiv pentru care toți pacienții sunt direcționați către noi. Din cauza numărului mare de pacienți cu care ne confruntăm în ultimul timp, suntem nevoiți să cazăm temporar pacienți și în saloanele din secțiile de pneumologie care încă nu au fost reabilitate”, a arătat conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara au fost postate pe Facebook, sâmbătă, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

De asemenea, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat la imaginile de coşmar suprinse în Spitalul de Boli Infecţioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit. ”Pozele sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă”, a scris edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ