Spital virtual pentru tratarea acasă a pacienților COVID din Timiș

  309

  Un nou proiect important în lupta cu pandemia de coronavirus a luat ființă la Timișoara. A fost creat un spital virtual, sub forma unei aplicații, care pune în legătură medicii de familie și Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara.

  Astfel, medicii de familie au acces la baza de date a unității sanitare. Aici pot vedea fișele pacienților care au trecut prin triajul făcut de specialiștii de la ”Victor Babeș”. Totul, pentru ca tratamentul la domiciliu să fie cât mai eficient. Mai exact, medicii de familie primesc informații și pot trata, de la distanță, pacienții aflați acasă. Astfel, atunci când starea lor se agravează, pacinții ajung mai rapid la spital.

  „Această platformă stabilește stadiabilitatea bolii și face recomandări legate de terapie, astfel încât medicului de familie îi va fi mai simplu să analizeze pacientul. În plus, consider că această colaborare va da naștere și altor forme de servicoii medicale sau informații. Noi avem informații concrete, participăm de la conferințe, congrese, aflăm ultimele noutăți din patologie și doresc să dau aceste date și medicilor de familie pentru a putea trata pacienții noștri cel mai eficient”, a declarat dr. Virgil Musta, speialist în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

  Aplicația Pandemic Contoler a fost creată de City Doctors și a fost donată spitalului timișorean. A fost deja accesată de 200 de medici de familie.

  LĂSAȚI UN MESAJ