Spital din vestul țării, pe cale de a fi închis

749

Spitalul Municipal din Vulcan, județul Huneodara, la un pas să fie închis. Unitatea funcționează de câteva luni fără acreditare și nu mai primește finanțare. În plus, primarul Gheorghe Ile este acuzat că a ascuns de consilierii locali situația reală și gravă în care se află unitatea medicală.

Alarmat de ceea ce se întâmplă, viceprimarul Cristian Merișanu a convocat o ședință extraordinară pentru a lămuri situația în care se află spitalul.

Unitatea medicală a rămas fără acreditare din aprilie 2019. Potrivit directorului spitalului, doctorul Cătălin Popa, unitatea medicală a fost a obșinut la evaluare un punctaj de 42,83%, față de 51 de procente, cât ar fi fost pragul minim pentru acreditare.

Consilierii locali îl acuză pe primar că el știa de la conducerea spitalului adevărul întâlnit la unitatea medicală și nu i-a informat și pe ei. Situație în care a pus comunitatea în pericol de a rămâne fără acces la servicii medicale în localitate.

”A condus în așa fel încât ajunge Vulcanul cu două instituții Primărie și Poliție. Nu o să mai avem nimic imediat. Nu mai este justificat nici să rămânem municipiu în acest moment. Știu ce înseamnă această acreditare, pentru că sunt veche în administrație. Dacă nu convoca viceprimarul (Cristian Merișanu – n.r.) această ședință nici nu aflam. Este inadmisibil”, a precizat consilierul Angela Stoica.

Stefan Feszner, consilier local PSD, a cerut, în acest context, demisia managerului spitalului, mai ales că punctajul necesar acreditării ar fi putut fi obținut dacă echipa de la conducerea spitalului s-ar fi implicat corespunzător.

Spitalul Municipal Vulcan are 110 paturi, dintre care 10 sunt pentru internări la zi.

Sursa:gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ