Spectacole fictive și achiziții ilegale la un teatru din vestul țării! Cât a putut fura fostul manager

345

Teatrul din Petroşani a fost prejudiciat cu 2.320.000 de lei, în mandatul fostului manager.

Prejudiciul a fost creat prin achiziţii ilegale sau prin cheltuieli efectuate cu spectacole care nu s-au jucat niciodată, a declarat vicepreşedintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Concluzia apare în urma unui audit efectuat de Consiliul Judeţean Hunedoara pentru activitatea din anii 2015 și 2016, iar verificările au survenit după ce la conducerea teatrului din Petroşani a venit o altă persoană.

În aceste condiții, Consiliul Judeţean Hunedoara va înainta o plângere penală împotriva fostului manager al Teatrului ‘I.D. Sârbu’ din Petroşani, a precizat vicepreşedintele CJ, Sorin Vasilescu.

“Din păcate, situaţia nu este tocmai fericită. În urma unui control efectuat de către compartimentul de audit al Consiliului Judeţean s-a constatat un prejudiciu în valoare de 2,32 milioane lei. Suntem în situaţia de a face o sesizare penală pentru faptele care au fost găsite acolo. Pe o perioadă de doi ani de zile sunt multe cheltuieli care s-au făcut ilegal, cum ar fi persoane care au avut atribuţii neconforme, cheltuieli care au fost efectuate pentru spectacole care nu s-au jucat, alte achiziţii de bunuri şi servicii pentru care s-a constatat că sunt nelegale”, a precizat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu.

În paralel, CJ Hunedoara va urmări recuperarea pagubei calculate de auditori. Teatrul ‘I. D. Sârbu’ din Petroşani este finanţat de la bugetul CJ Hunedoara, instituţie în subordinea căreia se află.

sursă: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ