Spectacol pe cer la Giarmata. FOTO-VIDEO

606

Timișenii s-au bucurat, sâmbătă, de un show aerian pe cinste la aeroportul din Giarmata, unde a fost Ziua Porților Deschise.

Comandorul Florin Ivana i-a așteptat pe timișoreni cu o expoziție de tehnică militară, o expoziție de fotografii din viața și activitatea aviatorilor, dar și cu un show aviatic. Protagoniste au fost elicopterele modernizate IAR 330 PUMA, MIG-urile 21 Lancer sau avionul C 27 J Spartan. Nelipsita fanfară a acompaniat evenimentele, iar în deschidere a avut loc un ceremonial militar și religios.

Organizare impecabilă a administrației Ghiroda, împreună cu reprezentanții Aeroportului Militar Ghiroda, care a oferit azi timișenilor un spectacol de-a dreptul impresionant, o demonstrație de ”jucării” militare în acțiune. Rar poți vedea avioanele F15 zburând în formație. Însă cele care m-au cucerit au fost elicopterele militare. La manșa acestor imensități ale aerului sunt oameni, maeștri militari, perfect pregătiți și antrenați pentru cele mai complexe misiuni-  militare, de salvare, de interventie și chiar de urgențe medicale. Acești oameni reușesc în orice situație să-și ducă la bun sfârșit misiunea indiferent de sacrificiul pe care trebuie să-l facă și de familiile care îi așteaptă acasă. Și eu, asemenea copiilor care i-au privit azi cu fascinație, îi consider niște ”super eroi” ai aerului și le sunt recunoscător pentru devotamentul de care dau dovadă în misiunile lor, a precizat, sâmbătă, prefectul Mircea Băcală.

LĂSAȚI UN MESAJ