Spectacol grandios în Piața Libertății. Aniversăm 300 de ani de intrarea lui Eugeniu de Savoya în Cetatea Timișoarei. FOTO

342

Piața Libertății a fost sâmbătă seara scena unei lecții de istorie care s-a desfășurat în fața sutelor de spectatori ce au înfruntat ploaia.

200 de artiști în veștminte de epocă au readus în fața publicului principalele momente care au marcat istoria orașului, din secolul al XIV-lea, în perioada lui Carol Robert de Anjou, apoi în perioada revoltei lui Gheorghe Doja și până la cucerirea cetății de către otomani, continuând cu cei 164 de ani de dominație turcească. Punctul culminant l-a reprezentat bătălia pentru eliberarea Timișoarei și intrarea în cetate a prințului Eugeniu de Savoya.

Spectacolul s-a desfășurat pe acordurile orchestrei Filarmonicii Banatul, iar evenimentul a fost organizați de Asociația Eugeniu de Savoya, Filarmonica Banatul, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Spectacolul a fost inclus în seria de evenimente care marchează 300 de ani de lumină, împliniți de la eliberarea cetății.

Duminică, 16 octombrie, de la ora 11:00, în Piața Libertății are loc parada costumelor medievale însoțită de demonstrații de luptă specifice secolului al XVIII-lea. În Piața Unirii, de la ora 12:00, continuă expoziția Medievalum de arme și costume cavalerești, instrumente muzicale și dispozitive de tortură medievale. Seara se va încheia cu un concert Lupus Dacus, de la ora 19:00, în Piața Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ