Specialiștii în flebologie caută soluții pentru alinarea suferinzilor vasculari. Foto-Video

233

Medicii din toată Europa și-au dat întâlnire la Timișoara pentru a dezbate și pentru a se informa despre ultimele noutăți din domeniul bolilor venelor și tot ce ține de această specialitate. Pentru cineva sănătos nu pare să fie ceva foarte grav. Dar cei ce suferă de aceste afecțiuni pot depune mărturie că sunt suferințe grele.

Societatea Română de Flebologie, Clinica I Chirurgie și Asociația Medicală ,,Academician Pius Brînzeu”, sub auspiciile Universității de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara și ale Forumului Vascular Central European, organizează în perioada 11-13 Octombrie 2017 a XV-a Ediție a Congresului Național de Flebologie. De asemenea, în aceași perioadă se va defășura al VIII-lea Curs Educațional al Forumului Vascular Central, la care vor participa renumiți specialiști în domeniu.

Este bine de știut, pentru cei din afara domeniului medical, că flebologia este o specialitate medicală distinctă care are ca preocupare o patologie care, din nefericire, afectează o mare parte din populație și ale cărei costuri nu sunt nici acum pe deplin cunoscute. Lipsa de interes privind acestă patologie medico-chirurgicală se explică prin faptul că, în lipsa tratamentului, nu generează mortalitate în mod direct. Din acest motiv în analizele statistice nu apare ca și cauză directă a mortalității. O simplă privire aruncată pe cauza antecedentă stopului cardio-respirator va evidenția, într-un procent îngrijorător, una din complicațiile de temut ale insuficienței venoase cronice și anume, embolia.

Ambele evenimente științifice vor reuni specialiști angiologi, flebologi, dermatologi, chirurgi vasculari din țară și din străinătate.
Se vor prezenta cele mai noi metode de terapie prin metode moderne. Vor fi prezentate materiale și medicamente ce pot ajuta mai eficient bolnavii ce vor beneficia de o mai bună calitate a actului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ