Specialiștii de la Boli Infecțioase au realizat o investigație imagisitcă a plămânilor unui bebeluș infectat cu coronavirus VIDEO

68

Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de 7 săptămâni. Acesta a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus și a fost internat în unitatea sanitară în urmă cu câteva zile.

Întrucât exista pericolul unor complicații majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roșie a spitalului pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigației a fost folosit un ecograf portabil.

“Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2”, spune asis. univ. dr Diana Manolescu, medic primar radiolog. Spitalul „Victor Babeș” deține trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de inaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie si Boli Infecțioase.

“Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, mai aflăm de la medic. Sugarul în vârstă de 7 săptămâni este cel mai mic pacient cu infecție SARS COV 2 investigat la Spitalul de Boli Infecțioase. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internați doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ