Specialiştii atrag atenţia că şoselele sunt pline de „bombe” pe roţi: Dezastru în apropiere de Timișoara

140

Coşmarul oricărui şofer a devenit realitate pe o autostradă din România. O roată a unei maşini s-a desprins în mers la peste 100 de kilometri la oră şi a provocat dezastru. Un tir şi un microbuz au fost prinse în carambol. Un pasager din maşină şi-a pierdut viaţa. Alţi şase oameni au răni grave după ce au rămas încarceraţi în microbuz. Se întorceau acasă de sărbători din Germania. În timp ce poliţiştii încearcă să afle ce s-a întâmplat, specialiştii atrag atenţia că şoselele sunt pline de „bombe” pe roţi.

Într-o misiune contracronometru, zeci de pompieri încearcă să scoată şase oameni captivi într-un morman de fiare. Atât a mai rămas din microbuzul cu care au venit acasă din Germania. Abia intraseră în ţară când, pe autostrada Arad-Timişoara au fost prinşi într-un carambol.

Articolul continua dupa recomandari

Horoscop 7 decembrie 2019. Finalul unei povești de dragoste
Roata din stânga – spate a maşinii care circula în faţa microbuzului s-a desprins în mers. Scăpată de sub control, maşina s-a izbit de parapetele de protectie, s-a rotit pe şosea apoi a intrat într-un TIR care circula pe prima bandă. Microbuzul nu a mai putut evita impactul. A lovit întâi maşina apoi spatele TIR-ului.

”Maşina s-a întors în faţa mea. Am văzut-o, am pus frână. Apoi microbuzul a intrat în mine”, povestește șoferul TIR-ului.

În maşina rămasă fără roată, erau şoferul şi un bărbat care a murit pe loc. Pasagerii microbuzului au fost scoşi de salvatori după o oră

OVIDIU OPREAN, ISU Timiş: A fost o interventie dificila ca urmare a numarului foarte mare de persoane ramase incarcerate in microbuz. S-a actionat la extragerea victimelor si transportul lor catre unitatile de primiri urgente.

”Veneam din Germania acasa, de la munca. Acasa in Romanesti, Dambovita”, spune o victimă.

Victimele au fost duse la două spitale din Timişoara. Răniţii în stare mai gravă au ajuns la Spitalul Judeţean.

MIHAI GRECU, şef UPU Spitalul Judeţean Timişoara: Din accidentul rutier au ajuns patru pacienţi. Unul e instare foaret grava, trei sunt intr-o stare mai usoara.

Poliţiştii care anchetează accidentul încearcă să afle cum a fost posibil ca roata autoturismului să se desprindă în mers. Unul dintre scenariile luate în calcul este că maşina avea grave probleme la sistemul de direcţie. Totuşi, Inspecţia Tehnică Periodică era valabilă. Cu toate acestea, şoselele ţării sunt pline de bombe pe roţi.

În primele sase luni ale anului, RAR a verificat peste 33 500 de autoturisme. Aproape jumatate aveau probleme tehnice serioase, iar 1700 prezentau pericol iminent de accidente rutiere.

O altă variantă ar fi că roata nu a fost strânsă corect. O expertiză tehnică a Poliţiei va stabili exact ce s-a întâmplat în acest caz. În urma accidentului, traficul pe autostrada vestului a fost blocat timp de câteva ore. Tot pe A1, în această dimineaţă, a avut loc un alt carambol cu cinci maşini. Din fericire, nu au existat victime.
Sursa: observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ