Specialiști din numeroase țări se adună la Universitatea de Vest pentru a studia mediul de afaceri „Big Data”

159

După decenii de studiu și predare a științelor informatice, încă sunt multe necunoscute în acest domeniu. Aici noutățile apar de la o zi la alta. Tinerii studioși, dacă pierd pasul cu cele mai noi tehnologii, nu vor mai putea recupera aceste întârzieri. Cele mai noi tehnologii sunt aduse acum la Universitatea de Vest.

Săptămâna aceasta instituția de învățământ superior din Timișoara este gazda unei școli internaționale de iarnă pe tema unui dinamic și important sector al informaticii, ,,Big Data”.

Evenimentul acoperă un spectru larg de cercetări și inovare industrială, cu potențial extraordinar asupra descoperirilor științifice, medicinei, ingineriei, modelelor de afaceri și societății în sine.

„Big Data 2018” este un eveniment de formare în domeniul cercetării care vizează prezentarea celor mai recente progrese în domeniul ,,big data”. Renumiți universitari predau și împărtășesc cu participanții din experiența lor în domeniu. Evenimentul se adresează în general studenților de masterat, doctorat, post doctoranzilor și practicienilor din industrie. Participă peste 125 străini și 65 de români, fiind reprezentate 30 de țări, cei mai mulți participanți din afara țării fiind din SUA, Italia și Germania. 20 de profesori străini vor susține cursuri specializate pe parcursul celor cinci zile ale școlii de iarnă. Dintre aceștia, îi menționăm pe Jeffrey Ullman, Universitatea Stanford, și Bing Liu, Universitatea din Illinois, Chicago.

În organizarea evenimentului, desfășurat în perioada 22 – 26 ianuarie, Universitatea de Vest din Timișoara are ca partener Universitatea din Tarragona „Rovira i Virgili”, Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ