Spaimă printre locuitorii din Făget. Oamenii au crezut că a început războiul!

163

Locuitorii din estul județului au intrat în panică, miercuri, după ce mai multe aeronave militare au zburat la joasă înălțime.

Zgomotul avioanelor și elicopterelor i-au scos pe unii oameni din casă, făcându-i se întrebe ce se întâmplă.

La Făget s-au înregistrat și câteva apeluri telefonice, prin care locuitorii orașului au cerut explicații autorităților locale. Oamenilor care s-au gândit la război, li s-a explicat nu există niciun pericol și li s-a recomandat stea calmi.

Contactați de Lugoj Info.ro, reprezentanții Forțelor Aeriene Române au declarat până la sfârșitul lunii martie, pe raza județului, sunt programate mai multe zboruri de antrenament.

„Aeronave C-27J Spartan, AN-26 și IAR 330 ale Forțelor Aeriene Române execută, până pe 31 martie, zboruri de antrenament la înălțimi mici, în mai multe județe, printre care și județul Timiș.

Aceste activități de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planul de Instruire în Zbor și în concordanță cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creșterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității acționale a Forțelor Aeriene Române. „, au precizat aceștia.

Având în vedere explicațiile de mai sus, nu este exclus ca avioane și elicoptere militare aflate în dotarea forțelor aeriene, mai fie văzute chiar și în zona Lugoj.

Așadar, nu există niciun motiv de panică. Forțele Aeriene Române au desfășurat miercuri și o campanie de promovare a ofertei educaționale la Făget.

Sursa: https://lugojinfo.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ