Soțul șefei DIICOT a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupție

43

Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu (foto), a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupție în care este judecat. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul București și nu este definitivă.

Conform minutei instanței, magistrații au dispus în cazul lui Dan Hosu 2,6 luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic și 1,6 luni pentru infracțiunea de instigare la folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. El a fost achitat pentru infracțiunile de trafic de influență și de dare de mită. Instanța a dispus contopirea pedepselor principale, urmând ca în final să execute 3 ani de închisoare cu suspendare.

Angela Toncescu și Ion Sorin Tatu, judecați în același dosar, au fost achitați, în timp ce Cătălin Marian Cataramă a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ