Șoselele din vest, pline de șoferi chercheliți. Polițiștii, uimiți de cât alcool a consumat un individ

426

Polițiștii orașului Nădlac cercetează un bărbat care a condus sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie record.

Bărbatul de 39 de ani a fost oprit în trafic joi, pe D.N. 7, pe raza localității Nădlac. Pentru că duhnea a alcool, oamenii legii au hotărât să îl testeze pe şofer cu aparatul etilotest. În urma testării, a rezultat o alcoolemie de 1,12 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce, poliţiştii întocmind pe numele acestuia dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influența alcoolului.

Cu dosar penal şi suspendarea dreptului de a conduce s-a ales şi un bihorean care a fost depistat tot joi, pe raza localității arădene Iermata, conducând sub influenţa licorilor bahice. Polițiștii Secției nr.  5 Rurală Ineu l-au oprit în trafic pe bărbatul de 57 de ani. Alcooltestul a arătat că acesta consumase băutură înainte de a se urca la volan. Aparatul a înregistrat o alcoolemie de 0,54 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ambilor conducători auto.

Cu alcoolul la volan și în Timiș

Tot joi, 16 noiembrie, în orașul timișean Deta, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani.

,,Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de  0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.”, transmit reprezentanții Poliției Județene Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ