Sorina Pintea: „De la televizor, părem o ţară de oameni bolnavi, care consumă foarte multe medicamente”

25

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că se gândeşte să reglementeze, în viitor, publicitatea la medicamente: „Dacă ne uităm la televizor, părem o ţară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente”, a spus ministrul Sănătăţii.

„Dacă ne uităm la televizor, părem o ţară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente. Ne gândim la o serie de măsuri pe care să le luăm legate de un stil de viaţă sănătos, un capitol în prevenţie, în Legea Prevenţiei, sunt foarte multe discuţii pe această temă, dar ca să vă răspund pe scurt, da, ne gândim şi la aceste aspecte, negociem, suntem în discuţii cu producătorii, cu distribuitorii, pe mai multe paliere legate de politica medicamentului pe care trebuie să o reformăm din temelie”, a spus ministrul.

Întrebată dacă în urma acestor discuţii este vizată interzicerea totală a reclamelor la medicamente, ori o altă măsură, poate nu chiar atât de drastică, ministrul a precizat că nu se poate pronunţa încă.

„Nu pot să vă spun în acest moment care va fi decizia finală, o vom afla împreună de pe Transparenţă Decizională”, a conchis ministrul.

sursa – mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ