Sorin Grindeanu nu mai face parte din PSD Timiş, iar partidul este trup şi suflet alături de Dragnea-VIDEO

3814

De câteva zile încoace citesc diferite ştiri, de pe site-urile de ştiri ale Timişului, în care punctul forte e excluderea definitivă a lui Sorin Grindeanu din rândurile membrilor PSD şi numirea ca preşedinte interimar, în locul acestuia, a lui Petru Andea, care ocupa funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Petru Andea nu o consideră însă funcţie, ci „o nouă responsabilitate, datorită faptului că domnul Sorin Grindeanu a fost exclus din rândurile PSD, iar organizaţia judeţeană Timiş a rămas fără preşedinte. În consecinţă era firesc ca unul din vicepreşedinţi să preia atribuţiile preşedintelui, iar la nivelul Comitetului Executiv Național s-a acceptat ca subsemnatul Andea să preia funcţia de coordonare a organizaţiei judeţene Timiş a PSD. Deci calitatea mea la ora actuală este de vicepreşedinte coordonator, deci funcţia este aceeaşi, de vicepreşedinte, pe care o am de 17 ani în cadrul PSD. Responsabilităţile sunt însă mai largi, ceea ce înseamnă că până la organizarea alegerilor statutare în PSD voi îndeplini şi funcţia de coordonare”, a spus Petru Andea.

Acum fiind concediile şi lumea plecată, noul preşedinte PSD Timiş ar putea fi numit doar prin toamnă, este de părere Petru Andea, când se va discuta despre organizarea de alegeri pentru un nou preşedinte.

Petru Andea nu crede că vor exista în aceste 3 luni schimbări în cadrul Biroului filialei judeţene, sau a organizaţiilor locale de la oraşe sau comune, formațiunea fiind una închegată şi puternică. Nu se doreşte nici aduceri de noi oameni sau plecări, doar că până la noua numire a preşedintelui trebuie asigurat bunul mers al organizaţiei.

”Partidul este suficient de solid construit şi are suficientă experienţă la toate nivelurile în aşa fel încât să asigurăm un mers firesc, fără un cutremur major, fără plecări sau veniri spectaculoase”, apreciază Andea.

„PSD Timiş este parte din Partidul Social Democrat din România şi fără îndoială că suntem suficient de conştienţi şi de disciplinaţi ca să nu facem nici un act de protest sau de rebeliune. Nu avem nici o obiecţiune în ceea ce priveşte activitatea organelor centrale şi a domnului Dragnea”, a mai spus Petru Andea.

”Fostul purtător de cuvânt al partidului, Lucian Ursuleţu, a fost exclus doar din funcţia ce o deţinea, rămânând în continuare ca simplu membru al organizaţiei, iar Sorin Grindeanu a fost exclus din rândul membrilor PSD, dar are dreptul să facă contestaţie la Consiliul de Etică al partidului, sau să se reînscrie din nou ca simplu membru. Orice membru de partid ce a fost exclus, după o anumită perioadă, are dreptul să se reînscrie în partid”, a adăugat Andea.

Andea nu îi poate aduce vreun reproş lui Sorin Grindeanu de felul cum a condus organizaţia timişeană, Grindeanu fiind exclus faţă de ceea ce s-a întâmplat la nivel naţional când a ocupat funcţia de prim ministru. Cu sau fără Grindeanu, organizaţia Timiş va merge înainte iar conducerea centrală o consideră o organizaţie statutară şi valabilă, fiind una stabilă şi puternică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ