Sorin Grindeanu, lansat în cursa pentru Consiliul Judeţean Timiş-VIDEO

582

PSD Timiş şi-a anunţat, oficial, candidatul pentru şefia Cosiliului Judeţean Timiş. Acesta este Sorin Grindeanu, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, fost ministru al Telecomunicaţiilor şi fost viceprimar al Timişoarei în administraţia precedentă.

„Înţeleg să îmi asum, ca preşedinte PSD Timiș această respnsabilitate, înţeleg să le propun timişenilor un parteneriat pentru viitor care să imună judeţului nostru o direcţie nouă, corectă şi respjonsabilitate în actul administrativ. Cred că s-au pierdut prea multe oportunităţi pentru județul nostru. Nu s-a trecut peste orgoliu politic şi să se vadă binele comun”, a declarat Sorin Grindeanu.

Candidatura lui Grindeanu a fost prezentată de Valeriu Zgonea, preşedintele PSD, sosit vineri la Timişoara.

„Dacă la primărie (n.r. – Primăria Timişoara) ştim cine candidează, pentru şefia CJT este importantă alegerea de astăzi. Biroul Permanent Judeţean va propune Comitetului Executiv pe Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş. Cred că este o soluţie bună. Venim în faţa timişenilor cu un om care nu învaţă meserie la CJT. Un om care este profesionist, ştie administraţe publică, a luat decizii importante din postura de ministru. Cred că este o decizie firească”, a declarat Zgonea.

De la Bucureşti, judeţul Timiş se vede ca unul plin de discrepanţe, mai spune liderul social-democraţilor. Şi tocmai aceste discrepanţe trebuie să dispară.

„O parte dintre timişeni trăiesc la nivel european, o altă parte se luptă pentru canalizare. Trăiesc ca în urmă cu zeci de ani. Sunt oameni în acest judeţ care trăiesc cu WC-ul în fundul curţii. Trebuie să scăpăm de aceste discrepanţe”, a adăugat Zgonea.

Primul pas care trebuie făcut, spune Grindeanu, este ca judeţul Timiş să beneficieze de un Masterplan de dezvoltare, mai ales în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Apoi, mediul rural, care a devenit extrem de atractiv pentru tineri, trebuie adus la nivelul occidental.

Legat de Titu Bojin, actualul preşedinte al CJT Timiş, Valeriu Zgonea spune că cesta va rămâne în partid. experienţa lui este necesară, dar în 2016 candidatul este Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ