Sondaj. Cum ar vota românii la parlamentare? Scor record pentru PNL

73

Dacă alegerile parlamentare ar fi fost organizate în decembrie 2019, finalul de an le-ar fi adus liberalilor un scor-record, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FMPNL s-ar fi clasat în fruntea clasamentului, fiind urmat de social-democrați, dar care nu ar fi reușit să atingă pragul de 20%.

Dacă românii ar fi votat luna trecută pentru Parlamentul României, liberalii s-ar fi clasat pe prima poziție, cu 45 de procente, adică dublu față de intenția de vot la începutul anului. Partidul Social Democrat se află în continuare pe o panta descendentă. Potrivit sondajului, 18,5% ar fi obtinut în luna decembrie, cu aprope 7 procente în minus față de ianuarie 2019.

Uniunea Salvați România a ajuns la finalul anului aproape același scor ca în ianuarie, 11,5 %. Însă vorbim de o scădere semnificativă față de luna iulie, când în sondaje USR se poziționa cu peste 21%. Și mai puțin ar obține PLUS, partenerii lor de alianță. Formațiunea condusă de fostul premier Dacian Cioloș ar fi votată de doar 3,5% dintre respondenți, cu peste 5 procente mai puțin decât în ianuarie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ