Şomajul e în floare, interesul pentru muncă este scăzut. Cărăşenii nu s-au înghesuit la Bursa locurilor de muncă

139

Judeţul Caraş-Severin a rămas în urmă în ceea ce priveşte investiţiile creatoare de locuri de muncă din Banat în timp ce în Timiş şi Arad rata şomajului anul acesta este de puţin peste 1%, respectiv 2%, în Caraş-Severin numărul şomerilor creşte. Nici nu este de mirare. Cei peste 4.200 de şomeri nu sunt interesaţi de un loc de muncă. O arată interesul scăzut de la ultima bursă pentru joburi din Reşiţa, la care au participat doar 182 de persoane.

Locurile de muncă puse la dispoziţie de angajatori pentru cărăşeni au fost mult mai numeroase faţă de numărul participanţilor. Aproape 250 de joburi au fost scoase la bătaie. Numai 6 dintre şomeri au reuşit să se angajeze pe loc, alţi 13 au fost selectaţi în vederea încadrării, iar 47 de persoane au fost rechemate de angajatori la interviuri. Persoanele care s-au angajat în ziua bursei au ocupat locuri de muncă în meseriile de lucrător comercial (1 persoană) și operator cablaje auto (5 persoane).

„Oferim posturi de barmani, ospătari și bucătari. Nu căutăm neapărat oameni calificați pentru că pot învăța la locul de muncă. Dar, din păcate, nu s-au arătat foarte multe persoane interesate. Aceeași situație am întâlnit-o și la bursa de anul trecut. Vin, se uită și pleacă, nici măcar nu întreabă ceva. Nu îmi dau seama care ar putea fi motivul”, spune un angajator.

Şomerii din județul vecin mai au la dispoziţie alte 100 de locuri de muncă în cadrul AJOFM Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ