Soluții pentru Colterm: de la… comunism, la intervenții la Guvern! Ce spune liderul CJT despre problema căldurii

78

Situația Colterm este foarte gravă! O spune și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. Acesta dezvăluie faptul că la începutul anului i-a oferit o soluție care ar fi putut scoate Colterm din criză.

„Situația este foarte gravă, deși nu am spus-o public, eu am venit încă din februarie cu una dintre soluțiile la criza Colterm, atunci când am fost la Transgaz pentru a rezolva problema conductei din zona Deta-Moravița si l-am luat și pe domnul primar Fritz cu mine. Am avut o idee de a reduce cu 30% costurile cu aprovizionare cu gaz la CET Sud, prin realizarea unei bucle interne, locale, prin înțeparea la rețeaua de transport națională și eliminarea distribuitorului din această construcție”, a explicat Alin Nica.

Acesta a mai spus că a resunat reprezentantul Transgaz și a aflat că primarul Timișoarei nu l-a mai contactat pentru a implementa această soluție. „Din păcate, dezinteresul ne-a adus în situația în care ne aflăm acum, la fel cum s-a întâmplat și cu acea amendă de la Colterm, tot din lipsa de preocupare. Cu 1% din acea amenădă, cât costa acea investiție, într-o lună de zile CET Sud avea gaz cu 30% mai ieftin”, mai susține liderul CJT.

Nica a amintit de perioada comunistă când căldura, apa caldă și lumina ajungeau la populație raționalizat. „Nu mi-a venit să cred că putem ajunge să avem un oraș ca Timișoara în situația de a nu avea apă caldă și căldură, acum, la 30 de ani după Revoluție. Poate doar în perioada comunistă mai exista această situație, cu acele raționalizări la căldură”, a spus Nica. Peședintele Consiliului Județean a promis că va cere și el sprijin gvernamental pentru a depăși criza în care a intrat Colterm. „Mă voi implica, voi discuta cu toți cei responsabili, o să vorbesc și cu EOn să văd dacă putem să deblocăm situația. Voi vorbi cu noul Guvern care se va forma”, a mai adăugat Alin Nica.

50.000 de apartamente și case, printre care și instituții publice, ar trebui să rămână fără căldură din 25 octombrie, de când E-On a anunțat că va opri furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ