Soluție radicală pentru fotbalul timișorean. Președintele CJT propune o fuziune

171

Parcă niciodată nu a fost mai trist finalul de sezon fotbalistic la noi în Timișoara. În vara trecută, la începerea campionatului de ligă secundă, unii prevesteau un colaps total, dar erau și voci, ce în naivitatea lor, credeau că dacă avem trei echipe în eșalonul secund imposibil, ca măcar una, să nu se claseze pe podium sau chiar să promoveze.

Visurile s-au destrămat destul de repede. Evidența unei evoluții slabe nu mai trebuie trâmbițată. Se vede chiar și de nespecialiști că fărâmițarea forțelor și subfinanțarea cronică nu ajută deloc fotbalul. Din trei echipe în B mai avem două ce nu sunt prea fericite de poziția lor, iar ACS-ul a luat calea celei de a treia ligi. Așa cum era de așteptat, acum, toată lumea critică și se dezice de echipele ce au dus greul. Soluții sunt puține iar fonduri și mai puține. Iată de ce orice idee constructivă ar fi de luat în seamă.

Una din ele vine chiar de la președintele CJT, care face o propunere radicală. Poate că ar fi benefic ca măcar să fire ascultată soluția: „Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță. Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012 dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus. Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate. Ca iubitor al fenomenului și fost sportiv, nu pot decât să deplâng situația în care a ajuns fotbalul în Timișoara. Dar, tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelate echipe, ASU și Ripensia. Haideți să depășim orgoliile și să punem bazele unui singur club care să dispună de finanțare privată și care să își propună promovarea în prima divizie. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean, vor asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiștii. Asta e soluția pe care o propun și de la care ar trebui să pornească discuțiile despre revigorarea fenomenului”, a postat, pe pagina de facebook, președintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ