Solicitanți de azil în România, reținuți la frontieră FOTO+VIDEO

32

Șase solicitanți de azil în România, din Siria, au fost reținuți la frontiera cu Ungaria, alături de călăuza lor, un cetățean din Irak. Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au observant, duminică, că dintr-un autoturism, care s-a oprit pe comunicaţia Cherstur-Beba Veche, au coborât mai multe persoane, care s-au îndreptat, pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat, în apropierea graniţei cu statul vecin, pe direcţia localităţii Beba Veche, şase cetățeni străini, patru adulţi şi doi minori. În acelaşi timp, în zonă l-au reţinut şi pe şoferul autoturismului, acesta fiind un cetăţean irakian în vârstă de 23 de ani, rezident în România.

Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni sirieni, adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, iar cei doi copii sunt în vârstă de doi ani fiecare.

Cetăţenii sirieni, solicitanţi de azil în ţara noastră, au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului irakian.

LĂSAȚI UN MESAJ