Șoferii timișeni, tot cu telefoanele la volan. Câte amenzi au dat polițiștii

108

Recent a intrat în vigoare noul Cod Rutier care cuprinde prevederea potivit căreia șoferii nu au voie să atingă sau să țină în mână telefoane mobile sau aparate GPS. Conducătorii auto din Timiș nu s-au prea conformat.

”De la data intrării în vigoare a noilor reglementări (n.r. 12 octombrie) și până în prezent polițiștii timișeni au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.220. de lei și au reținut 6 permise de conducere. Noile reguli se aplică atât conducătorilor de autovehicule (ex. autoturisme, autobuze, tiruri, motociclete), cât și pentru cei care conduc alte categorii de vehicule (ex. biciclete)”, a transmis IPJ Timiș.

Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare. Nerespectarea acestei norme de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contravenție și este sancționată cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă (în prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), și cu aplicarea sancțiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ