Şoferii indisciplinaţi ar putea fi pedepsiţi mai aspru, conform unui proiect de lege

74

Şoferii care nu dau doi bani pe regulile de circulaţie vor plăti din plin indisciplina! Un deputat, disperat de faptul că zilnic există oameni care îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie, a depus un proiect de lege de natură să mai tempereze situaţia de pe şoselele din România. Astfel, cei prinşi băuţi la volan vor rămâne fără carnet timp de un an de zile, iar cei care depăşesc pe unde îi taie capul vor plăti o amendă de 2.900 de lei.

Pe linia de tramvai, şoferii depăşesc coloana formată la semafor deşi în mijlocul intersecţiei e şi un poliţist. Imediat ce aceştia sunt traşi pe dreapta, un altul îşi face apariţia în faţa motocicletei de poliţie, tot pe linia tramvaielor.

Depăşirea neregulamentară blochează deseori traficul în Bucureşti şi e una dintre principalele cauze ale accidentelor. Astăzi, în doar câteva minute, poliţiştii au dat zeci de amenzi.

Sancţiunile ar putea fi în curând mult mai aspre. Un proiect de lege depus în Parlament ar putea schimba codul rutier. Dacă proiectul de lege va trece, astfel de şoferi, care au depăşit neregulamentar, riscă 2900 de lei amendă şi să rămână fără permis timp de 3 luni de zile.

Modificările îi vizează şi pe cei care conduc băuţi. Dacă alcoolemia nu depăşeşte 0.8 în sânge, pentru a se deschide dosar penal, şoferul rămâne fără permis nu doar 90 de zile, cum este acum, ci un an întreg. Şi plăteşte şi cea mai mare amendă.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ