Șoferii de TIR care intră în Timișoara, în atenția polițiștilor

78

Șoferii de TIR care tranzitează Timișoara au puține rute la dispoziție și o bucățică de centură. Așa că, de multe ori, ei se rătăcesc sau intră intenționat pe străzi unde nu au voie pentru a-și scurta drumul. Polițiștii localii le-au pus gând rău.

În doar 2 zile, 16 conducători de camioane au primit amenzi.

”Timp de două zile s-a acționat în toate zonele orașului, dar în special pe străzile G. Alexandrescu, A. Demetriade, A. Imbroane, unde s-au semnalat încălcări ale prevederilor OUG 195/2002, în HCL 638/2013 în HCL 486/2006, de către conducătorii autovehiculelor de mare tonaj. Au fost aplicate un număr de 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 31.000 lei, în funcție de faptă”, spun autoritățile.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe această linie și atrage din nou atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și, de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

 

1 COMENTARIU

  1. Fara eficienta…Pe str.G.Alecsandrescu,intre Calea Aradului si Calea Torontalului tot a treia masina e TIR de 25-40 de tone,indiferent de ora…Idem si pe Calea Lipovei,desi in Dumbravita accesul e limitat la max.7,5 tone…TIR-urile nici nu se sinchisesc de indicatoarele rutiere….O actiune eficienta ar fi daca s-ar aplica cate 200-300 de amenzi pe zi pe fiecare tronson…16 camioane amendate,poate fi cel mult o gluma raportat la cati incalca legislatia in 24 de ore in Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ