Şoferii de ridesharing mai primesc trei luni pentru a intra în legalitate

40

Soferilor de la companiile Uber, Bolt, Yango sau Clever Go le-a fost acordat încă un termen pentru obţinerea autorizaţiei de transport alternativ, extins astfel de la 1 noiembrie 2019 la cel târziu 1 februarie 2020, în baza unei modificări legislative operate în Senat, transmite Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

O altă modificare a legii prevede ca şoferii să poată lucra cu oricâte aplicaţii vor şi cu autovehiculele care au mai mult de cinci locuri, mai arată COTAR. În plus, deşi sunt aproape trei luni de la momentul la care ridesharing-ul a fost reglementat oficial în România, nicio aplicaţie de transport alternativ n-a fost autorizată până acum de autorităţile de la noi, reiese din informaţiile obţinute de la Ministerul Comunicaţiilor. Concret, reprezentanţii ministerului au spus că lista aplicaţiilor avizate va fi afişată pe site-ul lor. În prezent, lista respectivă nu conţine nicio denumire de aplicaţie, ci este semnalată cu acronimul „TBD” (de la „to be decided” sau „to be determined”, adică urmează să se decidă/stabilească), arată avocatnet.ro.

Pentru a putea funcţiona legal în România, aplicaţiile de ridesharing sunt obligate să obţină un aviz de la Ministerul Comunicaţiilor, astfel încât, la rândul lor, şoferii să se poată şi ei autoriza.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ