Șofer vitezoman, condamnat pentru uciderea unei fete de 13 ani. Ce a declarat de i-a uimit pe magistrați

202

Trei ani şi două luni de închisoare cu executare. Este pedeapsa finală primită de Victor Ion Damşescu, un şofer care a provocat în 2016 un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 13 ani a murit, iar bunicii ei au fost grav răniţi. Accidentul a avut loc în iunie 2016 în localitatea Măureni din Caraş-Severin.

Cei trei traversau regulamentar pe trecerea de pietoni când au fost loviți de mașină. Unul dintre pietoni a fost proiectat într-o maşină de pe marginea drumului, dar fata de 13 ani fost „luată pe capotă şi proiectată pe carosabil, la o distanţă de aproximativ 36 de metri de marcajul pietonal în zona axului drumului”.

Șoferul gonea cu 107 km/oră, iar în momentul coliziunii cu victimele viteza maşinii era de aproximativ de 84 km/oră.

Chiar dacă și-a recunoscut vina, judecătorul de caz nu s-a lăsat înduplecat, considerând că nu este sincer, ci doar vrea să beneficieze de reducerea pedepsei. Cu atât mai mult cu cât a declarat în fața instanței că nu mai suportă situația în care se află, și aume aceea de a avea permisul suspendat.

Astfel, sentinţa Judecătoriei Reşiţa a fost de patru ani de închisoare cu executare. În apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara, judecătorii au redus pedeapsa de la patru ani la trei ani şi două luni considerând că „instanţa trebuie să respecte principiul proporţionalităţii între pedeapsa stabilită/aplicată şi infracţiunea săvârşită”.

Avocatul victimei susține că şoferul a încercat să dea vina pentru producerea accidentului pe victime.

Sursa: adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ