Șofer român a traversat Europa fără permis de conducere. Până la Cenad!…

399

Poliţiştii de frontieră timișeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism, deşi nu deţinea permis de conducere valabil.

În ziua de 26 aprilie 2016, ora 13, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a intra în România, conducând  un autoturism marca Volvo, înmatriculat în Marea Britanie, cetățeanul român G. Florin, în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Dîmboviţa.
Poliţiştii de frontieră timișeni i-au solicitat acestuia să prezinte la control şi permisul de conducere.

G. Florin a prezentat poliţiştilor de frontieră un permis de conducere provizoriu, eliberat de autorităţile din Marea Britanie, dar deoarece acest permis de conducere conferă titularului dreptul de a conduce un autovehicul, doar cu însoţitor şi numai pe teritoriul Marii Britanii, poliţiştii de frontieră i-au solicitat acestuia să prezinte un permis de conducere valabil pe teritoriul României.
Cetăţeanul român a declarat că nu deţine un alt permis de conducere.
În urma  verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii  de frontieră au constatat că G. Florin nu deţine permis de conducere.
În cauză s-a întocmit lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de conducere pe drumurile  publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ