Șofer kamikaze pe drumul spre Băile Herculane. Cum șochează participanții la trafic

677

Momentul în care şoferul unei autocisterne se angajează într-o depăşire extrem de periculoasă a fost surprins de către camera de bord a unui alt participant în trafic şi postat pe Facebook.

Un video devenit viral pe Facebook, în care şoferul unei autocisterne cu numere de Sălaj se angajează într-o depăşire periculoasă, pe E70, în apropiere de Băile Herculane, a încins spiritele printre internauţi. Conducătorul auto intră în depăşirea unui autoturism şi a unul alt autocamion, pe linie continuă, într-o curbă, punând în pericol atât siguranţa lui, cât şi a celorlalţi participaţi în trafic. Momentul care se putea încheia tragic a fost surprins de către camera de bord a unui conducător auto, care l-a postat pe site-ul de socializare.

Clipul a înregistrat în doar câteva zile aproape 300.000 de vizualizări şi circa 3.500 de distribuiri, stârnind reacţii puternice printre utilizatorii reţelei de socializare, scrie adevarul.ro.

În timp ce unii se arată revoltaţi de gestul inconştient al şoferului autocisternei, catalogându-l drept un „kamikaze”, alţii, mai numeroşi, îi iau acestuia apărarea, fiind convinşi că a comunicat în prealabil, prin staţie, cu şoferul TIR-ului din faţă, care l-ar fi asigurat că poate depăşi în siguranţă şi arătând cu degetul spre „şoferii de duminică”.

„Acel şofer „profesionist” este complet inconştient că poate să omoare într-o clipită oameni nevinovaţi, poate un tată al unor copii mici, sau chiar o întreagă familie? Eu i-aş lua permisul pe viaţă! Dihania aia de camion, la 90-100 km/oră nu o opreşti în 20-30 metri”, a opinat un comentator.

„Criminali”, a punctat un altul. „Şi eu am lucrat pe TIR în România şi intram în depăşiri, dar vorbeam cu colegul din faţă. El îmi spunea dacă am timp sau nu. Şi dacă nu aveam timp, mă ajuta el să îl depăşesc. Mulţi doar să judece sunt buni”, a scris un utilizator.

„În loc să fiţi atenţi la conducerea amatorilor, îl încurcaţi pe om… El lucrează la program, nu stă după şoferi de duminică”, a semnalat un altul.

Vezi VIDEO pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ