Șofer de TIR român, acuzat de uciderea unei studente. Viziona un serial pe telefon, în timp ce conducea

851

Un șofer român de TIR este acuzat de ucidere din culpă, după ce camionul pe care îl conducea a lovit o mașină condusă de o studentă de 21 de ani pe QEII care leagă Essex de Kent, în Marea Britanie.

Procurorii au dezvăluit în instanță un detaliu incredibil. Se pare că românul se uita la un serial românesc pe telefonul mobil chiar în timp ce se afla la volan, relatează publicația Daily Mail.

Accidentul s-a produs pe 3 noiembrie 2017. Viorel Săndulache venea din Birmingham și se îndrepta spre Dartford. La un moment dat, pe fondul neatenției, acesta a intrat cu TIR-ul în mașina condusă de Abigail Harvey, o studentă în vârstă de 21 de ani. Femeia a suferit răni grave și a fost transportată la un spital din Londra, dar a murit trei zile mai târziu.

Viorel Săndulache este judecat în aceste zile la Maidstone Crown Court, fiind acuzat de uciderea din culpă.

Românul, angajat pe atunci al UK Mail, neagă acuzațiile, susținând că a provocat moartea femeii din neatenție.

Procurorul de caz a spus în instanță că, înainte de accident, există două căutări pe Google făcute de pe telefonul românului.

„Prima căutare era pentru un episod al unui program de televiziune românesc. A doua căutare era pentru un alt episod”, a spus procurorul.

Mai mult, polițiștii care au investigat accidentul au vizionat imaginile înregistrate în cabina camionului, concluzionând că Săndulache „se uita la un serial de televiziune pe telefonul său, în momentul coliziunii”.

Procurorul a mai spus judecătorului că există imagini care arată că inculpatul se uită în jos și râdea înainte de accident.

Românul are putea primi o pedeapsă între 5 și 14 ani de închisoare, în funcție de încadrarea faptei.

sursa – stiridiaspora.ro
foto – Observator

LĂSAȚI UN MESAJ