SocolArt pregătește o vară culturală

69

Asociația ATARAXIA lansează un apel deschis, în vederea selectării a zece rezidenți – artiști, operatori și manageri culturali – pentru SocolArt – incubator cultural. Cei zece candidați selectați vor participa în această primă etapă, în perioada 13-19 iulie 2019, la modulul de învățare formală și non-formală din cadrul SocolArt – incubator cultural, în hub-ul cultural Ciclova – Ilidia – Socolari – Potoc.

Cea de-a doua etapă a proiectului, stagiul de practică, va avea loc în perioada 21 – 27 iulie, la Oravița, unde rezidenții vor avea ocazia să-și testeze cunoștințele și sa pună în practică tot ceea ce au acumulat pe parcursul primei etape. Participanții vor dobândi noi experiențe în cadrul atelierelor conduse de zece artiști și manageri culturali, mentori consacrati nu numai prin proiecte, ci și prin faptul că sunt deja branduri naţionale.

Pe parcursul modulului din hub, rezidenţilor si publicului le vor fi prezentate spectacole/performance-uri/expoziţii ce aparțin unor artiști consacrați, la finele cărora vor fi implicati în dezbateri cu creatorii invitaţi.

Apelul se adresează absolvenților de studii superioare, de preferat în domeniul culturii, cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, iar cei interesați pot depune documentele necesare pentru înscriere, în format electronic (în format PDF) la adresa de e-mail:
asociatiaataraxia@yahoo.com , până în data de 5 iulie 2019, ora 17:00.

Documente necesare pentru înscriere:
– un CV – EURO PASS;
– o scrisoare de intenție din care să rezulte de ce doresc să participe la școala de vară;
– o schiță de proiect cultural (5.000 – 6.000 semne, cu spații);
– o scrisoare de recomandare.
În completarea dosarelor de candidatură, vă rugăm să aveți în vedere că ponderea în procesul de selecție este următoarea:
– CV-ul 40%;
– Recomandare 25%;
– Proiect 20%;
– Scrisoare de intenție 15%.

Toate costurile de formare și logistică (cazare, prânz și cină, transport la locațiile din cadrul proiectului) sunt asigurate de către Asociația Ataraxia, candidații selectați urmând să acopere costurile legate de transportul până în Socolari, tur/ retur.

LĂSAȚI UN MESAJ