Societatea Timişoara, protest împotriva Our Body, expoziţia de cadavre găzduită la Timişoara!

406

Protest împotriva expoziţiei de cadavre! Societatea Timişoara ia în termeni duri atitudine împotriva expoziţiei „Our Body: Universul Interior”, care va fi deschisă la Timişoara: decedaţii provin din China, o țară totalitară, condusă de regimul comunist, cunoscut pentru încălcarea drepturilor omului!

Our BodyExpoziția prezintă corpuri umane reale, înfățișate în diferite ipostaze, jupuite de piele, cu țesuturile și organele interne expuse, conservate prin tehnica plastinaţiei (tratare cu cauciuc siliconic lichid). „…considerăm că expunerea unor cadavre spre delectarea publicului, în diferite ipostaze, unele chiar ilare, în scopul de a obține profit, reprezintă un comportament nefiresc faţă de corpul unei persoane decedate, care afectează grav sentimentul de respect faţă de morţi şi contravine credințelor tradiționale ale poporului român ce impun un comportament decent față de corpul defunctului și organizarea de funeralii”, socotesc cei de la Societatea Timişoara.

Societatea Timişoara atrage atenția că decedaţii provin din China, o țară totalitară, condusă de regimul comunist, cunoscut pentru încălcarea drepturilor omului, astfel că, în mod firesc, la nivel internaţional s-a ridicat întrebarea dacă trupurile expuse nu aparțin dizidenţilor executați în închisorile chineze! „China este singura ţară care plastinează cadavre, fapt permis, considerăm noi, tocmai de contextul teribil al situaţiei drepturilor omului din această ţară”, transmite Societatea Timişoara.

Societatea Timişoara precizează că o expoziţie similară a fost interzisă în aprilie 2009 pe teritoriul Franței, prin hotărâre judecătorească, în temeiul prevederilor legii civile franceze care statuează că: “Rămășițele pământești ale persoanei decedate trebuie tratate cu respect, demnitate și decență”. Judecătorii francezi au considerat că: „Spaţiul desemnat de lege pentru cadavre este cel al cimitirului”.

Tot prin hotărâre judecătorească, Israelul a interzis o astfel de expoziţie în octombrie 2012, pe considerentul că „violează demnitatea umană, inclusiv demnitatea persoanei decedate”, instanţa hotărând ca autorităţile israeliene să ia toate măsurile necesare ca un astfel de eveniment să nu mai aibă loc vreodată în Israel.

Societatea Timişoara consideră că o astfel de expoziție nu ar trebui găzduită de Muzeul Banatului și nu își are locul în nicio altă locaţie din România, fapt pentru care solicită autorităţilor române închiderea și interzicerea expoziției pe teritoriul României.

Foto: https://www.facebook.com/OurBodyUniversulInterior

2 COMENTARII

 1. Cred că este foarte important să ne întrebăm care este sursa cadavrelor. Ignoranța nu ajută pe nimeni.
  Vedeți mai jos câteva surse:

  https://www.facebook.com/CadavreExpuseLaBucuresti/posts/961162620618167 – Au utilizat companiile chineze de plastifiere prizonieri de conştiinţă?
  https://www.facebook.com/CadavreExpuseLaBucuresti/videos/875276805873416/?hc_location=ufi – O altă investigație mai veche de „ABC News” despre cadavrele plastinate din China

  https://www.youtube.com/watch?v=HvrE3_r3ntQ&feature=iv&src_vid=G7MkWqyQYYE&annotation_id=annotation_280265 – Gu Kailai, Bo Xilai şi expoziţii de corpuri plastifiate utilizând prizonieri executaţi

  https://www.youtube.com/watch?v=k9MERfiwf9c – Măcelul, investigație de către David Gutman

  http://ro.clearharmony.net/articles/a110509-Parlamentul-European-trece-rezolutia-care-se-opune-recoltarii-fortate-de-organe-in-China-ACTUALIZAT-2016-ianuarie.html – Parlamentul European a condamnat practica de recoltare de organe forțată de la prizonierii de conștiiță din China

  http://epochtimes-romania.com/news/expozitia-cadavrelor-plastinate-criticata-dur-de-societatea-civila—237825 – Cadavre plastinate chinezeşti apar din nou în România [video]

  „Într-un stat de drept, ar fi trebuit să intervină instituţiile abilitate. Or, ele, pentru cazul morţilor din perioada infracţională Decembrie 1989 – Iunie 1990, de exemplu, au fost complet insensibile – deşi aici era vorba de persoane cunoscute, de tineri în principal – instituţiile statului nu au dorit să se ştie adevărul, au ascuns fapte criminale de o gravitate extremă în perioada aceea.”
  http://www.culturavietii.ro/2013/08/16/un-avocat-explica-de-ce-expozitia-mortii-a-fost-ilegala-interviu/

LĂSAȚI UN MESAJ