Societatea de transport poate prelua serviciul de iluminat din Timişoara. Mesajul primarului!

83

Sistemul de iluminat public din Timişoara, care funcţionează cu foarte multe probleme, va putea avea, în curând, parte de întreţinere. Primarul oraşului, Nicolae Robu, a anunţat, miercuri, pe Facebook că a primit avizul pentru a delega acest serviciu Societăţii de Transport Public Timişoara.

Potrivit primarului, chiar în această săptămână, la şedinţa de vineri a Consiliului Local Timişoara, va supune votului aleşilor delegarea serviciului către STPT.

„Astăzi (n.r. miercuri) am primit avizul favorabil pt delegarea gestiunii directe a serviciului de întreținere a sistemului de iluminat public către societatea Primăriei, SC STPT/RATT SA! Vineri, vom aproba contractul și apoi RATT poate să treacă la treabă! Are foarte multă! Foarte multă pentru că serviciile de transport public să fie la alte cote, așa cum le-am promis eu timișorenilor că vor ajunge să fie în 2018. Are foarte multă treabă în egală măsură pentru ca Timișoara să nu mai aibă străzi în beznă, cum din păcate, a avut în ultimii ani”, a scris edilul pe reţeaua de socializare.

Potrivit reprezentanţilor STPT, regia a cumpărat deja două maşini de intervenţie pentru serviciul de iluminat public. Acest sistem nu a mai avut parte de întreţinere din 2017, când contractele primăriei au expirat. De atunci, autorităţile au căutat o modalitate de a delega serviciul regiei a cărei acţionar unic este Consiliul Local Timişoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ