Șoc în lumea fotbalului: o fostă glorie s-a stins într-un cumplit accident

170

Unul dintre cei mai mari jucători ai fostei echipe de fotbal Chimia Râmnicu Vâlcea, Marian Başno, a murit duminică, 13 iunie, într-un accident rutier pe DN 7 / E 81, în judeţul Vâlcea.

Accidentul s-a produs în zona Budeşti – Goleşti, de pe Dealul Negru, duminică dimineaţa, când maşina fotbalistului a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

În urma impactului, au avut de suferit patru persoane, dintre care trei au fost transportate de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea. Printre ei se afla şi gloria fotbalului, Marian Başno, de 67 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

Maşina pe care o conducea acesta a intrat pe contrasens. Başno a fost dus la spital pentru a i se face un tomograf, dar aici a făcut un stop cardio-respirator. În ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.

Basno a avut de-a lungul carierei sportive nenumărate realizări. Printre acestea se numără şi promovarea fotbalistului vâlcean Florin Costea, la Universitatea Craiova.

Acum activa în cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vâlcea ca preşedinte al Comisiei pentru Statutul şi Transferul jucătorilor de fotbal, fiind considerat unul dintre sportivii cu o carieră de excepţie în fotbal, cu multe meciuri în Liga I.

De altfel, maşina pe care o conducea aparţinea AJF Vâlcea. În autoturism, în momentul accidentului, se mai afla câinele său. În urmă cu câteva zile fusese prezent la finala Cupei României, dintre Sparta şi Chimia 1973 Râmnicu Vâlcea, ultimul eveniment fotbalistic din judeţ. Lumea sportului – rege este acum în doliu!
Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ