Situație inedită în Timiș. O primărie are locuințe ANL, dar n-are cui să le dea!

1403

Primăria Lugoj se află într-o situaţie inedită. Are locuinţe şi nu are cui să le dea. Primarul Francisc Boldea a anunţat că, în momentul de faţă, s-au actualizat cele 600 de solicitări pentru locuinţele ANL şi au rămas valide mai puţin de 60 de cereri. În prezent, la Lugoj se află în construcţie două blocuri ANL cu 60 de apartamente.

“Nu mai aven decât 60 de solicitări şi ca atare am ajuns în situaţia în care numărul cererilor ANL este mai mic decât numărul locuinţelor aflate în construcţie. Acum avem 30 de apartamente, o să le dăm anul viitor şi 30 în 2020. Toată lumea spune că sunt atâtea sute de cereri. Nu e adevarăt!”, spune Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Edilul şef suţine că aceeaşi situaţie este înregistrată şi în privinţa locuinţelor sociale. Primăria Lugoj are mai multe apartamente goale, în care nu are chiriaşi.

“La blocul de pe Buziaşului din 44 de camere, sunt ocupate la ora actuală doar 18. Restul care au fost nu şi-au plătit curent, apă, au venit de pe sate, nu au buletin, nu lucrează pe raza municipiului şi atunci, fie prin sentintă, fie au plecat ei, am ajuns ca doar 18 camere să fie ocupate”, a mai declarat primarul Boldea

În ultima şedinţă, consilierii locali au votat un noi criterii de acordare pentru locuinţele ANL, fapt ce ar putea să ducă la un număr şi mai mic de cereri valide.

sursa – lugojeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ