Situație de urgență în vestul țării, din cauza cantităților mari de gunoaie

254

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară pe tema salubrizării din zonele II (Chişineu Criş) şi V (Lipova), unde întreruperea ridicării deşeurilor de la populaţie a condus la ‘o situaţie de urgenţă’ prin acumularea unor cantităţi mari de gunoaie.

Şedinţa CJSU a fost convocată de către prefect, Florentina Horgea, participând primarii celor 24 de unităţi administrativ-teritoriale afectate, dar şi reprezentanţi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor (ADI – SIGD) Arad, care are competenţe în rezolvarea problemelor.

Într-un comunicat de presă remis de Prefectura Arad se arată că ‘în cadrul întâlnirii s-a constatat existenţa unei situaţii de urgenţă’ la nivelul celor 24 de comune şi oraşe afectate, astfel că s-au luat unele decizii.

„ADI Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad va dispune măsurile legale, în regim de urgenţă, pentru asigurarea continuităţii activităţii de colectare şi transport la staţiile de sortare a deşeurilor din zonele II şi V, prin delegarea temporară a serviciului către un operator autorizat, până la desemnarea printr-o procedură de achiziţie publică a unui nou operator”, precizează comunicatul Prefecturii.

La începutul lunii mai, localnicii din 24 localităţi de pe Valea Mureşului şi zona Chişineu-Criş reclamau că de câteva săptămâni nu li s-au mai ridicat gunoaiele menajere, astfel că atât la containerele publice cât şi pe străzi s-au acumulat cantităţi mari de deşeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ