Situația de azi este urmare a unei funcționări fără lider timp de opt ani, crede Cosmin Tabără / VIDEO

411

Cosmin Tabără, unul din cei mai bine plasați în simpatia membrilor PNL dintre candidații care și-au exprimat dorința să conducă filiala Timișoara, a făcut câteva considerații la cald înainte de aflarea rezultatelor:

– Eu nici nu știu dacă mai trebuie să evaluăm cât va fi de afectată (imaginea partidului n.r.) pentru că mai jos de atât nu cred că putem merge ca și nivel de imagine a tot ce mai înseamnă Partidul Național Liberal aici în Timișoara și Timiș și nu în ultimul rând pentru PNL în general.

De la o organizație care, practic, timp de opt-nouă ani nu a funcționat, o organizație care a mers doar din inerție și din rezultatele care au împins la aceste alegeri, de acolo s-a creat acea lipsă de lider pentru PNL Timișoara. Nu am spus degeaba ce am spus în mesajul meu că nu avem lider în Timișoara care să se identifice cu PNL pentru că totul însemna județul. Asta a fost și dorința mea, de a crea un BPL la Timișoara din oameni importanți pentru oraș. Și am explicat că este foarte important județul dar este foarte importantă și organizația municipală și tot ce înseamnă oamenii importanți din acest oraș.

– De ce este miza atât de importantă de putem asista la asemenea manifestări descalificante?
– Nu cred că este o miză atât de puternică sau poate este o miză puternică pentru oamenii mici. Noi dacă vom gândi în perspectivă miza trebuie să fie cetățeanul din Timișoara și primăria pe care noi tindem să o câștigăm în 2024. Dar dacă ne vom manifesta așa și ne comportăm acum (cum ați văzut de dimineață) propriul nostru electorat nu va mai avea încredere în noi. Atunci cu siguranță nu vom putea câștiga nici electoratul neutru.

– Cum se încheie ziua de azi?
– Dumnezeu știe! Sper să se încheie bine. Să se încheie odată cu acest spectacol. Din punctul meu de vedere, dacă va fi să fiu eu președinte, voi fi genul de om care de mâine mă voi așeza din nou la masă inclusiv cu cei ce astăzi au fost pe scenă și au contestat alegerile. Pentru că, dacă mă credeți, o fac de la 1 iulie de când am spus că voi candida. În fiecare zi am avut mesaje, inclusiv de la Raul Ambruș. Cu Claudiu Chira m-am întâlnit de două ori săptămâna asta și am propus tuturor celor din echipa cealaltă să facem un BPL comun, din care să nu fie doar cei pe care-i susțin eu, să fie și ai lor, pentru că amândouă grupări au oameni de calitate de care Partidul Național Liberal trebuie să țină cont. Am spus că dacă unul are trei sute de oameni în spate pe care nu-i poate trăda, nici eu nu pot să-i trădez pe ai mei, tot câteva sute. Nu se poate să ne batem cap în cap ca berbecii. Atunci ar fi mult mai bine să-i adunăm și să face (trei cu trei) șase sute de aderenți. Decât să ne părăsească în viitorul apropiat și să rămânem doar 150. Acesta este scopul meu. Pentru mine asta e. Am și insistat ca și ceilalți contracandidați (din păcate nu au avut puterea să vină) să arătăm unitate din nou. Ei nu au vrut să facă pasul ăsta. Să-i urc pe scenă chiar dacă ei candidează cu altă susținere. Era frumos pentru toți cei din sală, membri, să vadă că totuși există și din partea lor voință de împăcare.

Acum mi-au spus, după ședință, că ar trebui să ne așezăm la masă. Probabil că au văzut că sunt mulți în sală. Dar lucrurile astea trebuiau să fie încă înainte de 3 iulie. Pentru că scopul nostru este unul comun și nu este să ne jignim unii pe alții și să aducem atingere a tot ce înseamnă Partidul Național Liberal care a dus bătălii importante în toți acești 31 sau chiar 32 de ani, duși cu adversarii politici și niciodată cu proprii săi membri. În momentul de față ducem o bătălie oarbă între noi care nu face decât să distrugă. Este ca o rugină care te mânâncă pe interior.