Situația COVID-19, în vestul țării

429

Noile cifre oferite de autoritățile din județele din vestul țării arattă că numărul persoanelor aflate în izolare sau carantină este în creștere. Dacă în Arad a ffost înregistrat un deces, în Timiș și Caraș-Severin nu a murit niciun om din cauza infecției cu noul virus.

”La data prezentului comunicat, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 191 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1594 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Servicul Control in Sanatate Publica din cadrul DSPJ Timis verifica, prin sondaj modul in care unitatile de alimentatie publica respecta prevederile legale in vigoare. De asemenea, se verifica si marii retaileri (supermarketuri/hypermarketuri ) din punct de vedere al modului in care asigura siguranta sanatatii consumatorilor aplicand masurile preventive impuse de actualul context epidemiologic international.(daca exista produse dezinfectante si daca se folosesc corespunzator)”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cea mai nouă raportare a Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin atestă un număr de 89 de persoane aflate în carantină. În același timp, 1335 de persoane sunt în autoizolare iar 226 au ieșit din această măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ