Situația COVID-19, în Timiș

50

Situația COVID-19, în Timiș Autoritățile timișene au trimis în carantină instituționalizată 359 de persoane pentru care se efectuează și verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 2106 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Direcția de Sănătate Publică Timiș precizeaza faptul ca persoanele cu forme moderate și severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus. De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție:

 

● distanțare fizică față de alte persoane,

● evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței,

● igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact,

● evitarea aglomerației.

 

Este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic. Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant. În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament.

În Caras Severin, 1.943 de persoane sunt autoizolate la domiciliu. Au iesit din izolare 938 de persoane, iar 188 de persoane se află în carantină. În același timp, au ieșit din carantină 52 de persoane. Au fost vindecați cinci oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ