Sistemul de supraveghere HELP vine în ajutorul vârstnicilor din Dumbrăvița FOTO-VIDEO

115

Reprezentanții serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Dumbrăvița efectuează vizite la domiciliul unor persoane vârstnice, din comună, care beneficiază de Programul HELP, un proiect pus în practică în parteneriat cu localitatea Szentes din Ungaria.

Sistemul a fost implementat în urmă cu câțiva ani, de către Primăria Comunei Dumbrăvița, cu fonduri europene (aproximativ 10.000 de euro din care contribuție proprie 1.600 de euro). În cadrul acestui program, bătrânii singuri sau suferinzi sunt supravegheați, non-stop, cu ajutorul unor brățări cu buton de panică. Semnalul transmis prin unde radio, ajunge la dispeceratul Poliției Locale Dumbrăvița iar polițiștii, antrenați în acordarea primului ajutor, verifică situația de urgență și cheamă, la nevoie, ambulanța.

Programul dispune de 38 de brățări și cine dorește să intre în sistemul de supraveghere HELP, poate solicita acest lucru contactând-o direct pe Lăcrămioara Cristescu la numărul de telefon: 0753037916 sau să sune la 0256/214 272 interior 22.

Sursa: dumbravitatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ