Singura Facultate de Medicină din țară, acreditată internațional pentru calitatea educației

164

O singură Facultate de Medicină din țară a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației, o recunoaștere a valorii instituției de învățământ și un atuu în plus absolvenților. Este vorba de Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prima din România care primește această recunoaștere.

Potrivit reprezentanților universității, rezultatul vine ca urmare a raportului favorabil întocmit în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociația Școlilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică și Științe Naturale), ambele cu sediul în Germania. Procesul de evaluare a fost realizat după standardele WFME (World Federation of Medical Education), întâlnirea cu evaluatorii având loc în perioada 6-9 mai 2019.

UMF Cluj este prima Facultate de Medicină din România care a fost evaluată după aceste standarde, pentru recunoașterea internațională a diplomelor fiind necesar ca, până în anul 2023, la nivel mondial toate facultățile de medicină să fie evaluate după aceste standarde, care au rolul să certifice calitatea serviciilor educaționale oferite.

Sursa – dcmedical.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ