Sindicatul Muntele solicită demisia conducerii CEH, din cauza lipsei de fonduri la plata drepturilor salariale

41

Sindicatul Muntele, reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, a solicitat vineri demisia conducerii companiei, în contextul în care administraţia a anunţat organizaţia sindicală că plata avansului pe luna octombrie se va face în proporţie de 80% şi numai pentru muncitori, diferenţele urmând să fie achitate săptămâna viitoare.

„Vor să plătească 80% din avans la muncitori, în cursul zilei de vineri. Diferenţa ar urma să fie plătită luni sau marţi. Restul salariaţilor, adică TESA şi maiştrii, ar urma să primească banii tot săptămâna viitoare, luni sau marţi. Nu suntem de acord cu acest mod de plată”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Muntele, Darius Câmpean.

Liderul sindical a acuzat ceea ce a numit „managementul defectuos” al CEH şi lipsa de lichidităţi pentru plata drepturilor băneşti, menţionând că Biroul Executiv al Sindicatului Muntele a transmis o adresă ministrului Economiei, Virgil Popescu, prin care se solicită demiterea actualei conduceri a CEH.

„Această acţiune vine ca urmare a faptului că administratorul special al CEH nu vrea să înţeleagă că deciziile majore, care pot salva această entitate, se iau la Bucureşti şi nu în biroul său din CEH. (…) Considerăm că o astfel de atitudine este de neacceptat pentru noi, ca sindicat reprezentativ la nivelul acestei unităţi care se confruntă cu grave probleme şi cu un viitor incert”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Muntele.

CEH este format din minele de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, alături de termocentralele Mintia şi Paroşeni. În cadrul complexului lucrează circa 4.000 de angajaţi, majoritatea în minele de cărbune din Valea Jiului. 

LĂSAȚI UN MESAJ