Sindicatele energeticienilor de la Mintia vor protesta pentru salvarea termocentralei

91

Energeticienii de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), vor protesta luni, la Deva, solicitând autorităţilor să menţină în funcţiune producătorul de energie electrică, în condiţiile în care, susţin sindicatele, la Mintia ar urma să fie construită o centrală electrică pe gaz metan, în locul celei care funcţionează pe cărbune.

Protestul este programat să aibă loc luni, la ora 19,00, în Piaţa Victoriei din centrul oraşului, organizarea fiind a ambelor sindicate de la termocentrala Mintia: Sindicatul „Solidaritatea Hunedoara” şi Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva (SLIED).

„Avem informaţii venite din zona Ministerului Energiei că se doreşte demolarea termocentralei Mintia şi înlocuirea ei prin montarea unui grup energetic pe gaze naturale, de 400 MW, în imediata vecinătate. Este un lucru care ne îngrijorează. Pentru Sistemul Energetic Naţional nu este benefic pentru că în perioada geroasă nici producătorii de gaze naturale nu pot funcţiona, deci România va deveni vulnerabilă (din punct de vedere energetic, n.red.)”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului „Solidaritatea Hunedoara”, Cristian Iştoc.

Potrivit liderului sindical, la Mintia s-ar dori renunţarea la cele şase grupuri energetice, adică la 1.260 de MW, şi retragerea lor din exploatare. „Se retrag din exploatare, se dărâmă şi se taie la fier vechi”, a susţinut liderul sindical.

Sindicaliştii au distribuit un apel şi către cetăţenii din Deva pentru a participa la mitingul de luni, menţionând că oprirea termocentralei Mintia va afecta şi distribuţia agentului termic către 4.700 de apartamente din oraş.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ